Keizerschieten Concordia 2019

Dit jaar vond bij het koningschieten van handboogsportvereniging Concordia Zeeland een unieke prestatie plaats. Er werden 2 schutters voor het 3e jaar op rij koning; Mark van Tiel bij de recurve klasse (traditionele boog) en Maurice Platenburg bij de compound klasse (geavanceerde boog).

Huidig recurve keizer Corné van Summeren is naar een andere vereniging gegaan, waardoor het keizerschap reglementair naar Mark is gegaan. Compound is sinds 3 jaar een nieuwe klasse, bij Concordia was dus nog geen keizer. Maurice is de allereerste compound keizer van Concordia.

Het vrijgevallen koningschap bij de compound klasse gaat nu naar de nummer 2 van het koningschieten, Michel Schuurmans. Bij de recurve klasse streden de prins, ridder en 2 hoogste schutters om het vrijgevallen koningschap. Op 29 september 2019 schoten Jos Merkx, Marco de Klijn, Lau van Lith en Hein Rovers ieder 2 series van 15 pijlen op een afstand van 25 meter om uit te maken wie de nieuwe recurve koning zal zijn. Hein Rovers nam de plaats in van prins Jan Lemmers, die wegens een blessure niet deel kon nemen.

De schutters mogen niet mee naar het doel om de punten te tellen, de uitslag wordt na de wedstrijd bekend gemaakt. Aftredend keizer Corné van Summeren en oud-keizer Pieter van Beuningen verzorgen de puntentelling. Onder grote belangstelling van leden, familie, vrienden en burgemeester Marnix Bakermans volgde een wedstrijd vol spanning.

Uitslag
1             Jos Merkx           266 punten         Koning

2             Hein Rovers        262 punten

3             Lau van Lith        253 punten

4             Marco de Klijn    251 punten

Na de prijsuitreiking volgde een woordje van ere-lid Tijs Logtens die vertelde over de historie van het koningschieten bij Concordia. De burgemeester vertelde dat hij trots was op het 152-jarige Concordia, een vereniging die met een beperkt aantal leden actief en levendig is. Voorzitter Geert-Jan Verstegen zette Lau van Lith in het zonnetje met zijn 40-jarig lidmaatschap bij Concordia. Hierbij kreeg Lau een oorkonde en de zilveren bondsspeld van de Nederlandse Handboog Bond uitgereikt.

Bedankt voor je stem!

Bedankt voor je stem!

Keizerschieten en huldiging

Rabo ClubSupport

Rabobank Clubkas Campagne

Paasschutterstoernooi

Kersttoernooi Concordia

Video: 150 jaar Concordia

Finale Run-Archery Cup

Wie zijn wij?

MAAK KENNIS MET DE OUDSTE SPORTVERENIGING VAN ZEELAND

familiedag? bedrijfsuitje?

ARRANGEMENTEN MET SCHIETEN, SPELLETJES, ETEN EN DRINKEN

12 avonden proefschieten voor € 10

IS DE HANDBOOGSPORT IETS VOOR JOU?

© Copyright 2017 - Concordia Zeeland Handboogsport
X