Koningschieten Concordia 2019

Dit jaar vond bij het jaarlijkse koningschieten van handboogsportvereniging Concordia Zeeland een unieke prestatie plaats. Zowel bij de recurve als de compound kreeg de vereniging een nieuwe keizer. Op zondag 29 september zal er geschoten worden om het opengevallen koningschap en worden de keizers gehuldigd. De wedstrijd begint om 13:30 aansluitend gevolgd door de prijsuitreiking en huldiging om 15:15. Iedereen is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze bijzondere gebeurtenis op zondag 29 september bij D’n Doel, Nieuwveldsestraat 2 Zeeland.

Even terug naar de aanleiding. Op zaterdag 29 juni werd het jaarlijkse koningschieten bij Concordia Zeeland geschoten. Onder leiding van keizer Corné van Summeren werden 2 series van 25 pijlen geschoten op een afstand van 25 meter. Kenmerkend aan het koningschieten is dat de schutters niet weten wat ze hebben geschoten, de punten worden geteld door de baancommissarissen. De uitslag werd ’s-avonds voorafgaand aan de feestavond bekend gemaakt.

Recurve klasse

Mark van Tiel werd koning bij de recurve klasse (traditionele boog). Erg spannend was de strijd om de 2e plaats, er was een gelijke stand waarna het aantal geschoten tienen het verschil maakte tussen de prins en ridder. Mark werd voor het 3e jaar op rij koning en mag de keizer uitdagen voor het keizerschap. Huidig Concordia keizer recurve Corné van Summeren is echter naar een andere vereniging gegaan, waardoor het keizerschap reglementair naar Mark gaat.

Koning:                            Mark van Tiel            469 punten

Prins:                                Jan Lemmers            436 punten (met 13 tienen)

Ridder:                            Jos Merkx                  436 punten (met 11 tienen)

Schildknaap:                  Sieb Droomers          405 punten

Page:                                Ties Bergmans          305 punten

Compound klasse

Maurice Platenburg werd voor het 3e jaar op rij koning bij de compound klasse (geavanceerde boog). De disciplines recurve en compound worden sinds 3 jaar gescheiden geklasseerd bij het koningschieten. Bij compound was er dus nog geen keizer, Maurice is de allereerste compound keizer van Concordia.

Koning compound:             Maurice Platenburg     463 punten

Prins compound:                 Michel Schuurmans    382 punten

Schildknaap compound:    Melissa Platenburg     421 punten

Keizerschieten en huldiging

Omdat bij de recurve klasse huidige koning Mark automatisch keizer is geworden strijden de prins, ridder en 2 hoogste schutters om het opengevallen koningschap. Op zondag 29 september schieten Jan Lemmers, Jos Merkx, Marco de Klijn en Lau van Lith ieder 30 pijlen om uit te maken wie de nieuwe recurve koning zal zijn.

De wedstrijd begint om 13:30 aansluitend gevolgd door de prijsuitreiking en huldiging om 15:15. Graag tot ziens op zondag 29 september bij D’n Doel, Nieuwveldsestraat 2 Zeeland.

Bedankt voor je stem!

Bedankt voor je stem!

Keizerschieten en huldiging

Rabo ClubSupport

Rabobank Clubkas Campagne

Paasschutterstoernooi

Kersttoernooi Concordia

Video: 150 jaar Concordia

Finale Run-Archery Cup

Wie zijn wij?

MAAK KENNIS MET DE OUDSTE SPORTVERENIGING VAN ZEELAND

familiedag? bedrijfsuitje?

ARRANGEMENTEN MET SCHIETEN, SPELLETJES, ETEN EN DRINKEN

12 avonden proefschieten voor € 10

IS DE HANDBOOGSPORT IETS VOOR JOU?

© Copyright 2017 - Concordia Zeeland Handboogsport
X